21/03/2017

Ομόφωνη αθωωτική απόφαση για όλους τους κατηγορουμένους στην υπόθεση Βατοπεδίου

ΘΕΜΑ

«Ομόφωνη αθωωτική απόφαση για όλους τους κατηγορουμένους στη γνωστή πολύκροτη υπόθεση του Βατοπεδίου».

————–.————

Εκδόθηκε σήμερα (21/3/2017), ύστερα από ακροαματική διαδικασία δύο και πλέον ετών, η σχετική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, με την οποία αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι (Μοναχοί, Νομικοί Σύμβουλοι, Κρατικοί Λειτουργοί, Δικηγόροι και άλλοι).

Μεταξύ των βασικών υπερασπιστών των κατηγορουμένων στη δίκη αυτή ήταν και ο δικηγόρος Αθηνών κ. Αντ. Φούσας, ο οποίος, αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, προέβη προς τους παρισταμένους δημοσιογράφους, σε σχετική ερώτησή τους, στην παρακάτω δήλωση:

«Η αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών είναι ιδιαίτερης σημασίας για την ίδια τη Δικαιοσύνη, για τη χώρα μας και για τους κατηγορουμένους και στέλνει τέσσερα ηχηρά μηνύματα:

  1. Ότι στην Ελλάδα υπάρχουν ικανοί, έντιμοι και γενναίοι δικαστές.
  2. Ότι είναι εγκληματικό να κατασκευάζονται εν γνώσει ψεύτικα σκάνδαλα και να διασύρονται άδικα από πολιτικούς αντιπάλους κρατικοί λειτουργοί, και να διακόπτεται βίαια και πρόωρα, όπως έγινε το έτος 2009, το έργο μιας νομίμως εκλεγμένης από το λαό Κυβέρνησης.
  3. Ότι με την εκδοθείσα αθωωτική απόφαση δικαιώθηκαν συνάνθρωποί μας και αποκαταστάθηκε η τιμή σπουδαίων λειτουργών του Ελληνικού Κράτους και της Εκκλησίας.
  4. Ότι, δυστυχώς, το έτος 2009, με το δήθεν πλέον σκάνδαλο του Βατοπεδίου διεκόπη ένα σπουδαίο και υψίστης σημασίας έργο στο Άγιον Όρος για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό.

Εύχομαι, τέτοια θλιβερά και καταστροφικά φαινόμενα να μην επαναληφθούν ποτέ άλλοτε στο μέλλον, διότι έτσι ζημιώνεται ανεπανόρθωτα η χώρα και ο λαός μας και πλήττεται και νοθεύεται η Δημοκρατία».

—————.—————