25/06/2019

«ΚΟΙΝΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΜΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΦΟΥΣΑ. ΣΤΗΡΙΖΩ ΟΜΩΣ ΤΗ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ”

Αθήνα 24/6/2019

Αντ. Φούσας: «Κοινή πεποίθηση στα Ιωάννινα, ότι ήταν λάθος η μη υποψηφιότητα του ιατρού Στέφ. Φούσα. Στηρίζω όμως τη Ν.Δ. για τη μεγάλη νίκη»

———–.————-

Μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. για το νομό Ιωαννίνων, ο πρώην Υπουργός κ. Αντ. Φούσας, προέβη στην παρακάτω διευκρινιστική δήλωση:

«Με ρωτούν, προσωπικά και τηλεφωνικά, πολλοί συμπατριώτες  (ντόπιοι και απόδημοι) και επίσης είδαν το φως της δημοσιότητας στα τοπικά ΜΜΕ και στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διάφορα δημοσιεύματα και σχόλια, με το ερώτημα «μετά τη μη επιλογή του αδελφού μου ιατρού Στέφ. Φούσα στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο νομό Ιωαννίνων, ποια θα είναι η στάση μου κατά τις προσεχείς εκλογές και ποιος ο λόγος της μη επιλογής». Κατόπιν αυτών και λόγω της πολύ μακράς παρουσίας μου στα δημόσια πράγματα στο νομό Ιωαννίνων και στο κόμμα της Ν.Δ., έχω υποχρέωση, να διευκρινίσω δημοσίως τα εξής:

     Ασφαλώς, η αδικαιολόγητη και άδικη μη επιλογή του αδελφού μου ιατρού Στέφανου Φούσα στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο νομό Ιωαννίνων, όπως έντονα υποστηρίζεται στην τοπική κοινωνία, ήταν λάθος και με αρνητικές συνέπειες, τόσο για το κόμμα μας, όσο και για τον τόπο. Πολύ δε περισσότερο, εάν έχει βάση το πολύ έντονα συζητούμενο  στα Ιωάννινα, ότι «έπρεπε να κοπεί ένας δυνατός για να εκλεγεί ένας άλλος». Ο μη επιλεγείς καταξιωμένος ιατρός Στέφανος Φούσας προσέφερε πολλά στην επιστήμη του και στον τόπο μας και ήταν και είναι σε θέση να προσφέρει πολύ περισσότερα. Ιδίως είχε τη δυνατότητα και την ικανότητα, να εκπροσωπήσει επάξια το νομό μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και να διεκδικήσει για την Ήπειρο όσα δικαιούται. Εξάλλου, η πρόθεση του να είναι υποψήφιος βουλευτής είχε ως κίνητρο μόνο την προσφορά στον τόπο μας, του οποίου τα προβλήματα γνωρίζει πολύ καλά και όχι την πολιτική του σταδιοδρομία και από τέτοιους πολιτικούς προσφοράς έχει ανάγκη η χώρα και η περιοχή μας.

Παρά τα παραπάνω,  η πολιτική μου θέση είναι, ότι, ασφαλώς, και κατά τις προσεχείς εκλογές στηρίζω τη Ν.Δ. και αγωνίζομαι, για να συμβάλλω στη μεγάλη νίκη. Επίσης, παρακαλώ και τους πολιτικούς μου φίλους, να μην επηρεασθούν από τη δικαιολογημένη πικρία τους και να στηρίξουν, όπως πάντοτε, τη Ν.Δ. Αυτό μου επιβάλλουν οι σταθερές και αδιαπραγμάτευτες πολιτικές μου αρχές, και οι πολυετείς και έντιμοι αγώνες και ασφαλώς και το εθνικό συμφέρον και πολύ περισσότερο η αξιοπρέπεια και η πολιτική μου συνέπεια».

————–.————-