06/03/2017

Η Εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για το Βατοπέδι

 

Αθήνα 15/12/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εισαγγελέας του Δικαστηρίου για το Βατοπέδι

πρότεινε την αθώωση για  όλους τους κατηγορουμένους

————–.————

Μετά από δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, για τη γνωστή ποινική υπόθεση του Βατοπεδίου, η Εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών κ. Κρίκα πρότεινε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων, ελλείψει, τόσο των απαραίτητων αντικειμενικών στοιχείων, όσο και του δόλου.

          Μετά την πρόταση αυτή, η οποία διήρκησε πλέον των τριών ωρών, ο κ. Αντώνιος Φούσας, συνήγορος υπερασπίσεως του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κων/νου Σκιαδά, προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως, δηλ. της εκπροσώπου της κατηγορούσας Αρχής, ήταν ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη, στηριχθείσα, τόσο στα προκύψαντα πραγματικά περιστατικά, όσο και στο νόμο και ιδίως στις σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Βέβαια, την απόφαση, τελικά, θα εκδώσει το Δικαστήριο, αφού προηγηθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής και της υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Σε κάθε, όμως, περίπτωση, και με τη βάσιμη ελπίδα, ότι το Δικαστήριο θα υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, θεωρώ υποχρέωσή μου να τονίσω με ιδιαίτερη έμφαση, ότι η εισαγγελική πρόταση συνιστά ηθική δικαίωση για τους κατηγορούμενους, οι οποίοι διασύρονται και ταλαιπωρούνται επί 10 περίπου χρόνια και προσέβλεπαν και προσβλέπουν με ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχισθεί την 12η Ιανουαρίου 2017, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μετά από δύο περίπου μήνες.

—————.—————