10/09/2018

ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΤΟ 2018

Μετά από ένδεκα ακριβώς χρόνια από τη φονική και καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλεία το έτος 2007, εκδηλώθηκε την 23η Ιουλίου 2018 μια νέα, επίσης φονική και καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική (Νταού Πεντέλης, Ν. Βουτζά, Μάτι και Ραφήνα). Μέχρι σήμερα (5/9/3018), τα θύματα πλησιάζουν τα εκατό (100), και είναι πολλοί ακόμα οι αγνοούμενοι και οι τραυματίες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των Αθηνών. Επίσης, κατεστράφησαν πολλές δασικές εκτάσεις, χιλιάδες σπίτια και πολλά αυτοκίνητα.

Από πολλούς  συγγενείς των θυμάτων ανατέθηκε ήδη και η υπόθεση αυτή, από ποινικής και αστικής πλευράς, στο δικηγόρο Αθηνών κ. Αντώνιο Φούσα, ο οποίος και τους ανέλαβε. Αφού μελέτησε την υπόθεση, συνέταξε σχετικές μηνύσεις εις βάρος των αρμόδιων και υπευθύνων, τις οποίες κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Την πρώτη μήνυση την κατέθεσαν δύο οικογένειες, για επίσης δύο θύματα – συγγενείς τους, που βρήκαν τραγικό θάνατο (απανθρακώθηκαν) στο Ν. Βουτζά. Η μήνυση αυτή θα συσχετισθεί με την αυτεπαγγέλτως διαταχθείσα έρευνα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και διενεργείται ήδη από αρμόδια Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Εκτός από τις μηνύσεις αυτές, και από άλλες οικογένειες θυμάτων θα υποβληθούν σχετικές μηνύσεις και θα εγερθούν και σχετικές αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια των Αθηνών για χρηματική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης.

Πάντως, οι πολλές παραλείψεις και τα πολλά λάθη, που δικαστικά (ποινικά και αστικά) διαπιστώθηκαν και επιβεβαιώθηκαν από τις σχετικές αποφάσεις των δικαστηρίων για τις υποθέσεις των φονικών πυρκαγιών της Ηλείας, μέχρι και του Αρείου Πάγου, είναι ακριβώς οι ίδιες, οπότε εκτιμάται ότι την ίδια δικαστική εξέλιξη θα έχει και η παρούσα υπόθεση της Ανατολικής Αττικής.

————–.—————