01/04/2015

Επίσκεψη Αντ. Φούσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκ. Παυλόπουλος, ο πρώην Υπουργός κ.Αντ. Φούσας του απέστειλε την από 20/3/15 συγχαρητήρια επιστολή, με το εξής περιεχόμενο:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά παρακολούθησα την επάξια εκλογή και ορκωμοσία σου στο ύπατο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Συγκίνηση διότι μας συνδέει μια φιλία και συνεργασία πολλών ετών, αρχής γενομένης από τη συμμετοχή και των δυο μας στις Κυβερνήσεις του αείμνηστου Καθηγητού Ξενοφώντα Ζολώτα (Οικουμενική και εκ Προσωπικοτήτων) και μετά για πολλά χρόνια ως μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Οφείλω να ομολογήσω, ότι η συνεργασία μας και η αμοιβαία εκτίμηση όλα αυτά τα χρόνια ήταν άριστη από κάθε πλευρά και στηριζόταν σε ειλικρινείς, έντιμες και πατριωτικές αξίες και αρχές.

Η εκλογή σου, όμως, αυτή μου προκάλεσε και αισθήματα χαράς και ελπίδας, διότι το πρόσωπό σου με τη μεγάλη και ειδική μόρφωση και επιστημοσύνη σου, με την πολυετή εμπειρία σου στο δημόσιο βίο, και ιδίως με το ακέραιο του χαρακτήρα σου και η αδιαμφισβήτητη φιλοπατρία σου, αποτελεί σταθερή εγγύηση για τη χώρα και το λαό μας και ιδίως κατά τις σημερινές δύσκολες συνθήκες και αυτές που, δυστυχώς, ακολουθούν. Είμαι δε βέβαιος, ότι τα νέα καθήκοντά σου θα τα εκτελείς και θα τα εκπληρώνεις, πάντοτε, κατά τρόπο ασυμβίβαστο και με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Σου εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία και δύναμη, για να ανταπεξέλθεις στις πολλές δυσκολίες και στα πολλά προβλήματα του κορυφαίου ρυθμιστικού παράγοντα της πατρίδας μας».

Μόλις έλαβε την επιστολή αυτή ο κ.Παυλόπουλος, προσκάλεσε αμέσως τον κ.Φούσα στο Προεδρικό Μέγαρο, ο οποίος, όπως ήταν αυτονόητο και ανταποκρίθηκε. Πράγματι, η συνάντηση έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο χθες Τετάρτη ώρα 11.00 το πρωί και ήταν ιδιαίτερα εγκάρδια και συγκινητική, διότι οι δύο άνδρες συνδέονται με ιδιαίτερη φιλία από ετών και είχαν πολυετή επαγγελματική και πολιτική συνεργασία. Συζήτησαν διάφορα σχετικά θέματα για την πορεία της χώρας και για τα συμβαίνοντα στην Ευρώπη, που έχουν άμεση σχέση με τη σημερινή οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας. Τέλος, ο κ.Φούσας ευχήθηκε στο νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας «Καλή επιτυχία στο έργο του ιδίως κατά τις δύο η όλη αυτή περίοδο για τη χώρα μας».