29/05/2017

Δήλωση για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Αμέσως με το άκουσμα του θανάτου του πρώην Πρωθυπουργού Κων/νου Μητσοτάκη, ο πρώην Υπουργός κ. Αντ. Φούσας προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Έφυγε από τη ζωή ένας μεγάλος πολιτικός, με τεράστια προσφορά για τον τρόπο. Ήταν ένας μεγάλος ηγέτης, με διεθνή προβολή, ο οποίος σφράγισε, με την έντονη και πολυκύμαντη παρουσία του, την πολιτική ζωή της μεταπολεμικής Ελλάδος. Ήταν ο πολιτικός, είτε ως Πρωθυπουργός, είτε ως Υπουργός, είτε και ως Αρχηγός της Ν.Δ., που έλεγε αλήθειες και που έβλεπε πολύ μακριά. Πολιτικός προνοητικός, διορατικός και πάντοτε ιδιαίτερα μαχητικός για τις ιδέες του, τις αρχές του και τις αξίες του.

Προσωπικά είχα τη μεγάλη τιμή, να συνεργασθώ μαζί του για πολλά χρόνια και θαύμαζα πραγματικά τις σπάνιες ηγετικές του ικανότητες, την προσήλωσή του στο καθήκον και στο εθνικό χρέος και πολύ περισσότερο για την ιδιαίτερη ευαισθησία του στα εθνικά μας θέματα.

            Επίσης, ως Ηπειρώτης πολιτικός, αισθάνομαι υποχρέωσή μου, να σημειώσω, ότι έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της Ηπείρου και κορυφαίο έργο του ήταν η έναρξη της Εγνατίας Οδού και η στήριξη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού κατά τα ιστορικά γεγονότα στα Βαλκάνια και την Αλβανία τα έτη 1989-1990.

            Εύχομαι η Ιστορία να τον κατατάξει μεταξύ των μεγάλων πολιτικών της πατρίδας μας, όπως του αξίζει και ιδίως για τις αλήθειες που είπε και προνόησε, που εάν είχαν ακουσθεί και είχαν εφαρμοστεί, η Ελλάδα μας και ο λαός μας, δεν θα βρίσκονταν στη σημερινή δύσκολη και τραγική κατάσταση».

————–.—————