02/10/2018

Δύο αθωωτικές ποινικές αποφάσεις ως καταλύτης του κομματικού λαϊκισμού 

Κατά τα έτη 2006 – 2007 και στη συνέχεια μέχρι το 2009, η τότε Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή «κτυπήθηκε» ανελέητα από τον κομματικό φανατισμό και λαϊκισμό.Ειδικότερα, δημιουργήθηκε τότε από την πλευρά του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μία επιτροπή από γνωστά πολιτικά πρόσωπα δήθεν «αποκάλυψης σκανδάλων» της τότε Κυβέρνησης Καραμανλή, η οποία, όμως, δυστυχώς, μετετράπη, σε επιτροπή «κατασκευής σκανδάλων».

Ειδικότερα, όπως όλοι οι Έλληνες ενθυμούνται, στα πολιτικά πράγματα ττότετης χώρας, δύο «μεγάλα και πολύκροτα δήθεν σκάνδαλα» κυριάρχησαν. Το ένα ήταν η υπόθεση του Βατοπεδίου και η άλλη των ομολόγων και ειδικότερα του δομημένου ομολόγου. Τα δήθεν αυτά «σκάνδαλα» κατασκευάστηκαν με τόσο έντεχνο και μεθοδευμένο τρόπο, ώστε, δυστυχώς, αρχικά «παρασύρθηκε»ακόμη και η Ελληνική Δικαιοσύνη. Άνθρωποι αξιόλογοι και ευυπόληπτα πρόσωπα, όπως μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ιερωμένοι,ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί, διακεκριμένοι επιστήμονες, κομματικά στελέχη και άλλοι, οδηγήθηκαν ως κατηγορούμενοι στη ποινικήΔικαιοσύνη, και μερικοί απ΄ αυτούς προφυλακίστηκαν και άλλοι υποχρεώθηκαν σε τεράστιες εγγυήσεις (μέχρι και 500.000 €) για να μη προφυλακιστούν και όλοι τους διασύρθηκαν και κατασυκοφαντήθηκαν κατά τρόπο ιδιαίτερα καταστροφικό (προσωπικά, οικογενειακά, επιστημονικά, πολιτικά και επαγγελματικά).

Ιδίως, όμως, από τα δύο αυτά δήθεν σκάνδαλα επλήγη πολύ σκληρά η τότε Κυβέρνηση Καραμανλή, με αποτέλεσμα το 2009 να χάσει τις εκλογές με διαφορά 10 μονάδες, και να τις κερδίσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο Γιώργος Παπανδρέου και αμέσως το 2010 να οδηγηθεί η χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στα καταστροφικά μνημόνια και, βεβαίως, και στη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.

Πέρασαν έκτοτε δέκα και πλέον χρόνια και οι τότε κατηγορούμενοι, τόσο για το Βατοπέδι, όσο και για τα ομόλογα, συνέχιζαν, να διασύρονται στις αίθουσες των ποινικών δικαστηρίων ως «κακούργοι» και μερικά ΜΜΕ, ως κρεατομηχανές, επένδυσαν για την τηλεθέαση τους και για το σφυροκόπημα της τότε Κυβέρνησης Καραμανλή.

Όμως, η Ελληνική Δικαιοσύνη, όταν ήρθε η ώρα της τελικής κρίσης, στάθηκε στο ύψος τωνπεριστάσεων της και εξέδωσε δύο ιστορικές αθωωτικές ποινικές αποφάσεις. Ειδικότερα, κατά το έτος 2017 εκδόθηκε η σχετική ποινική απόφαση για το Βατοπέδι, με την οποία από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι, ενώ κατά το έτος 2018 (πριν από ολίγες ημέρες) εκδόθηκε και η απόφαση για τα ομολόγα, μεταξύ των οποίων και για το γνωστό δομημένο, με την οποία επίσης ως προς τα θέματα αυτά αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι (Πρόεδροι Ασφαλιστικών Ταμείων, εκπρόσωποι της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Α.Ε. και άλλοι κρατικοί λειτουργοί και επιχειρηματίες). Μεταξύ αυτών και ο Αγάπιος Σημαιοφορίδης, γιος του αείμνηστου πρώην βουλευτού και υπουργού της Ν.Δ., για τον οποίο, λόγω του ονόματός του, είχαν οργιάσει, τόσο το ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και τα ΜΜΕ.

Ενώ, όμως, αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι, θα πρέπει να σημειωθούν και να υπογραμμισθούν τα εξής δύο πολύ σοβαρά θέματα. Το ότι όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα δύο αυτά δήθεν σκάνδαλα αναστατώθηκε ο κόσμος και κατασυκοφαντήθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι και η τότε Κυβέρνηση Καραμανλή, τα δε ΜΜΕ τα είχαν ως πρώτα και κορυφαία θέματα, ενώ όταν τελικά αθωώθηκαν όλοι τους, υπήρξαν κάποια μονόστηλα δημοσιεύματα, ενώ οι τηλεοράσεις εσιώπησαν απολύτως. Έτσι, όμως, δεν αποκαθίσταται η τιμή και η υπόληψη, όλων εκείνων,που τόσο άδικα, κατασυκοφαντήθηκαν και διασύρθηκαν. Και το δεύτερο θέμα, που θέλω να σημειώσω είναι ότι, από το 2007 μέχρι το 2009, κατασυκοφαντήθηκε άδικα και καταγγέλθηκε μία Κυβέρνηση, με ιδιαίτερα υπερβολικό και ανεξέλεγκτο τρόπο, με αποτέλεσμα ,κατά το 2009 να οδηγηθεί η χώρα πρόωρα στις εκλογές και ασφαλώς να τις χάσεικαι έτσι ν΄ ανακοπεί το έργο μιας Κυβέρνησης, που δημοκρατικά είχε εκλεγεί από τον ελληνικό λαό.

            Είχα τη μεγάλη τύχη να συμμετέχω ως υπερασπιστής και συνήγορος βασικών κατηγορουμένων και στις δύο αυτές υποθέσεις και επιθυμώ να βεβαιώσω τους πάντες, ότι και οι δύο αυτές αθωωτικές αποφάσεις ήταν από τις πλέον δίκαιες, ενώ οι δικαστές τίμησαν το ρόλο τους και την Ελληνική Δικαιοσύνη. Δικαστές υψηλού επιπέδου, που θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη η Ελληνική Δικαιοσύνη και ο ελληνικός λαός Η ζημία, όμως, που προκλήθηκε, τόσο στα πρόσωπα των αδίκως κατηγορουμένων, όσο και στη χώρα μας, στο δημόσιο βίο και στον πολιτικό κόσμο, ήταν και είναι ανεπανόρθωτη. Η Ελλάδα για να πάει μπροστά και ιδίως για να βγει από τα σημερινά αδιέξοδα, δεν έχει ανάγκη από κατασκευασμένα δήθεν σκάνδαλα και ανυπόστατες κατηγορίες.Έχει ανάγκη από υπεύθυνους πολιτικούς και ελεύθερο, δημοκρατικό και αληθινό κομματικό και ευπρεπή ανταγωνισμό. Ας ελπίσουμε ότι οι δύο αυτές υποθέσεις θα γίνουν μάθημα σε όλους και ιδίως στους πολιτικούς συκοφάντες, ότι η χώρα μας δεν θα ζήσει άλλη φορά τέτοιες άθλιες και βρώμικες καταστάσεις και ότι οι δύο αυτές αθωωτικές αποφάσεις θα λειτουργήσουν ως καταλύτης του κομματικού λαϊκισμού και φανατισμού.

Αθήνα 20.9.2018